Historisk NM-bronse i basket

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 1. Okt 2015Salos G99-lag fikk en flott bronsemedalje i helgens junior-NM i Bergen. Dette er så vidt vi vet første gangen et Lommedalen-lag oppnår NM-medalje i basketball.

26.04.2015 AV: HARALD GREVSKOTT

Salo er et samarbeid mellom Sandvika og Lommedalen i G99. Helgen 25.-26. april deltok Salo 1 i NM i G16 i Bergen. Laget vant alle sine innledende kamper. I kvartfinalen møtte de Bergens-laget Frøya. Det ble ingen match for Salo-gutta, som vant hele 75-44.

I semifinalen ventet imidlertid Sverresborg fra Trondheim. Trønderne overrasket alle ved å slå regionsmester i RØN og NM-favoritt Ullern i Scania cup tidligere i vår. Trondheims-laget skulle vise seg å være i sterkeste laget også for Salo.

Dermed ble det bronsefinale på Salo-gutta. Motstander var nabo Asker, som hadde spilt jevnt mot Ullern i sin semifinale. Ullern vant for øvrig senere finalen mot Sverresborg. Salo hadde ikke tenkt å la sjansen til en NM-medalje gå fra seg. De slo Asker 69-53 og kunne dermed juble for NM-bronse.

Salo har lagt en flott sesong bak seg. I januar vant de en stor eliteturnering i Finland. De fikk seriesølv i G99 elite og sølv bak Ullern i regionsmesterskapet i RØN.

Og søndag 26. april toppet de altså sesongen med en flott NM-bronse. Vi gratulerer!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.