Årlig møte i basketgruppen

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 12. Mar 2024

Årlig møte i basketgruppen avholdes 11. april 2024


Årlig møte for basketgruppen 2023.docx
Årlig møte i basketgruppen

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 6. Feb 2024

Årlig møte i basketgruppen avholdes 29. februar 2024 kl 18:00-19:00


Se innkalling: Årlig møte for basketgruppen 2023.docx
LOMMEDALEN BASKETCAMP I VINTERFERIEN

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 1. Feb 2024

For første gang arrangerer vi Lommedalen Basketcamp i vinterferien!


Campen går mandag 19/2 til onsdag 21/2 i Lommedalshallen.

Denne gangen inviterer vi jenter og gutter fra årsklassene 2013 til 2009.

Det er oppstart kl. 09:00 og vi slutter av kl. 13:00.

Deltakerne vil ha en kort pause, der man får frukt og drikke, samt en lengre lunsjpause, der man får et sunt og godt lunsjmåltid.

Deltakerne vil bli delt inn i grupper etter alder og ferdighet, slik at absolutt alle skal få læring og utfordring!

Det blir drilling av grunnleggende tekniske ferdigheter og innlæring av elementær taktisk kunnskap. Det blir også konkurranser, kåringer og en turnering, alt med fine premier!


Hovedtrenere er Stig Omland og Harald Grevskott.

Stig har spilt BLNO for Bærum Verk og Ulriken, to gull i junior-NM og en kongepokal. Han er også ekspertkommentator på TV 2 og er head coach for Lommedalens J2010-2011-lag, begge årganger er invitert og reiser til prestisjefylte Scania Cup i år.

Harald er utdannet pedagog, har Idrettshøgskole og er trener 3 i basketball. Han har coachet lag siden 1985. Blant annet har han coachet to årganger i Lommedalen til en rekke RM-finaler og Scania Cup-deltagelser.


Deltakerne må ha med basket-/innesko, drikkeflaske, egen ball og gjerne vendbar overdel, evt. lys og mørk T-skjorte. Har man ikke egen ball, kan man få låne.


Her er link til påmelding via SuperInvite:

https://www.superinvite.no/live/invitation/42a1aa5d08ca708ab153b9bd5429a670

Påmeldingsfrist: Meld dere på snarest, så vi kan planlegge! Siste frist: 14. februar.


Vi har høy kapasitet. Men ved svært mange påmeldte kan det bli satt et tak på antall deltakere.

Spørsmål kan stilles til Harald Grevskott, 90112725 / harald.grevskott@egmont.com.

Vi gleder oss og ønsker alle hjertelig velkommen til camp! Dette blir bra!

 

HOVEDTRENERNE: Stig Omland (t.v.) og Harald Grevskott
J13 fikk besøk fra Bærum Baskets eliteserielag

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 11. Feb 2020

J13 FIKK STORFINT BESØK

Lommedalens lovende J13-lag fikk nylig storfint besøk på trening. Hele tre av spillerne fra Bærum Baskets eliteserielag kom på en utvidet trening i Lesterudhallen for å lære bort noen av sine basketferdigheter til de unge LIL-talentene. De tre spillerne var Astaja Tyghter, Brooke Fields og Josefin Winther. Bærum-coach Ola Gravem Knutsen var også til stede.

Først fikk Lommedalen-jentene stille forbildene en del forberedte spørsmål på engelsk. Deretter var det full action på parketten. Rekruttene fikk trene på tre forskjellige basketferdigheter: Angripe kurva (drives), ballbehandling (crossovers) og bevegelser nær kurva (post moves). Til slutt ble det delt inn i lag, og alle J13-jentene fikk spille enten med- eller mot en av eliteseriespillerne. Sekvensen ble avluttet med en skytekonkurranse.

– Det var skikkelig gøy med besøk av BLNO-profiler på trening. Det viktigste utbyttet var at våre unge spillere fikk lære direkte fra forbildene hvordan de kan trene og bli bedre, sier J13-coach Harald Laugen.

Lommedalens J13-lag gikk helt til topps i Hansa cup i Bergen våren 2019 og er med og kniver helt i toppen i den hjemlige J13-serien i år.

Bærum basket er en overbygningsklubb for alle basketklubbene i Bærum, slik at dette laget faktisk er A-laget til alle de tre Bærums-klubbene, Sandvika, EB-85 og Lommedalen. BLNO-jentene kjemper helt i toppen av eliteserien og håper å sikre en sølvmedalje, bak Ulriken, innen sluttspillet snart braker løs.

Lommedalen vant Hansa cup

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 21. Apr 2016

Lommedalens G15 lag i basketball gikk nylig til topps i Norges største basketballturnering, Hansa cup i Bergen.LOMMEDALEN TIL TOPPS: Lommedalens G15-gutter gikk helt til topps i årets Hansa cup. Bak fra venstre: Harald Grevskott (coach), Elias Fjørtoft, Arne Marius Thorseth Grevskott, Stian Finneid Rokne, Trym Taiet Haug, Sigurd Nash Reksen, Oskar Bergem, Martin Monge Hallan og Kay Johnsen (ass. coach). Foran fra venstre: Fritjof Østberg og Peder Riise Johnsen.


Lommedalens seiersvante G15-gutter reiste til Hansa cup med klare ambisjoner om å vinne turneringen. Men først måtte de beste Bergens-lagene slås. I gruppespillet møtte LIL-gutta serietoer i A-serien i Bergen, Bønes. Etter en jevn åpning, gikk Lommedalen ifra og kunne innkassere en komfortabel 54-24-seier. Frøya var ingen match, og Lommedalen vant enkelt 66-26.

Som puljevinner gikk laget direkte til semifinale. Der sto seriemester i A-serien, Hop, på motsatt banehalvdel. Også her var det kamp i starten av 1. omgang. Men Bergens-lagene er nok ikke vant med så intensivt forsvar som Lommedalen varter opp med. Så Hop-spillerne ble fort stressa, mistet ballen og bommet på enkle skudd. LIL kunne til slutt juble for 41-28-seier og finaleplass.

Senket av helbanepress

I finalen ventet et Loddefjord-lag som er blitt stadig bedre utover i sesongen. Men selv ballsikre Loddefjord-spillere mistet hodet da Lommedalen satte inn helbanepresset. Mot slutten var seieren i realiteten aldri truet, og sluttresultatet ble 39-29 i Lommedalens favør.

Etter utdeling av pokal og gullmedaljer, var tiden inne for kåringer. Lommedalen fikk to spillere på turneringens All Star-lag: Landslagsspillerne Peder Riise Johnsen og Arne Marius Thorseth Grevskott. Grevskott ble finalens toppscorer med sine 15 poeng og ble kåret til finalens MVP (beste spiller).


HEDER TIL LIL-SPILLERE: Lommedalen fikk to spillere på årets All Star-lag i G15-klassen i Hansa cup: Arne Marius Thorseth Grevskott (t.v.) og Peder Riise Johnsen. Grevskott ble også kåret til finalens beste spiller.