G06-07 skal spille NM i 2022

Postet av Lommedalens IL den 29. Nov 2021

G06-07 TIL NM-SLUTTSPILL I TRONDHEIM
Vi gratulerer LIL baskets G06-07-lag med billett til NM-sluttspillet i Trondheim helga 29. april-1. mai 2022!
Helga 26.-28. november gikk nemlig NM-kvaliken for G16-NM av stabelen i Apalløkka, arrangert av Ammerud Basket. 16 av
de beste G16-lagene på Østlandet skulle gjøre opp om de seks plassene som RØN er tildelt i selve NM-sluttspillet.LILs G06-07-lag besto av tre G16-spillere og hele 12 G15-spillere. Så det var ganske ambisiøst bare å melde seg på denne NM-kvaliken. Men målsettingen var skyhøy, nemlig å faktisk kvalifisere seg. Selv om de aller fleste altså spiller en årsklasse opp!
Det skulle altså vise seg at denne hårete målsettingen var oppnåelig. LILs gutter endte til slutt på nettopp 6. plassen i kvaliken og kapret dermed den siste spoten i NM-sluttspillet. Etter seks fulle kamper (4x10 minutter effektiv tid) på to døgn! En strålende prestasjon!
GRUPPESPILLET
LIL-gutta havnet i samme innledende gruppe som førsteseedede Ullern, erkerival Bøler (som også stilte med et G15-lag) og lavest seedede Fredrikstad. De to beste i gruppa var med videre, de to siste var ute av dansen. Dermed var det ganske klart allerede på forhånd, at vinneren av den første kampen mot Bøler, tidlig fredag ettermiddag, trolig ville være med i kampen om de siste NM-plassene, mens taperen ville være ute. Ullern var selvsagt storfavoritt til å vinne gruppa.
Bøler er alltid en vanskelig utfordring, og kampen var jevn helt inn. Men LIL trakk til slutt det lengste strået og vant 77-73.
Deretter sto Fredrikstad for tur. Gutta fra plankebyen skulle vise seg ikke å være noen match for Lommedalen, som til slutt vant så komfortabelt som 95-29.
Dermed ble den siste gruppekampen mot topplaget Ullern en slags gruppefinale. Men hey, det viste seg at det gikk an å spille med dem også. LIL ledet faktisk 24-21 etter første periode. Men så satte Ullern inn støtet, og til slutt ble det en overlegen 84-54-seier til selve NM-favoritten.
PLASSERINGSSPILLET
Veien videre var kvartfinale mot en annen gruppevinner, Asker. Vinneren ville gå til semifinalen og være sikret NM-billett. I utgangspunktet plankekjøring for Asker. Men LIL-gutta flekket tenner og holdt følge til 29-32 halvveis i kampen og 39-46 midt i 3. periode - før naboene fra Asker gikk litt mer ifra. Sluttresultatet ble til sist respektable 65-78 mot laget som viste seg å gå helt til finalen i NM-kvaliken.
Dermed sto og falt alt på den neste kampen mot TNT fra Tønsberg. Vinneren ville spille om 5. og 6. plass, mens taperen ville være ute. Kampen skulle vise seg å bli en skikkelig grøsser. TNT tok kommandoen fra start, men etter hvert fulgte lagene hverandre som skygger. Så sent som 3:35 før slutt, sto det 60-60. Men derfra og inn viste det seg at Lommedalen var sterkest. De siste minuttene fikk gutta fra dalen et 11-0-run og kunne dermed juble hemningsløst for 71-60-seier, NM-billett og Trondheims-tur til våren.
Da gjorde det ingen verdens ting at Kjelsås vant kampen om 5. plassen 74-53. Begge lag var uansett sikret NM-billett.
Nok en gang gratulerer med en veldig sterk prestasjon og takk til alle lagledere, foreldre og supportere som støttet opp gjennom en lang og slitsom helg!
Vi ønsker lykke til i NM-sluttspillet!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.