TO LIL-LAG INVITERT TIL "NORDISK"

Postet av Lommedalens IL den 16. Des 2020

TO LIL-LAG INVITERT TIL "NORDISK"
To lag fra Lommedalens basketgruppe er invitert til den prestisjefylte turneringen Scania cup i Södertälje i april! Det har aldri skjedd før. Det er gruppas G14 og J14-lag som begge er invitert.


Dette er i tillegg den aller første gangen at et jentelag fra Lommedalen er invitert. Vi gratulerer! G14 ble invitert også i fjor, men turneringen ble da avlyst grunnet covid 19. Tidligere er 2001-generasjonen på guttesiden blitt invitert tre ganger og deltok i turneringen to ganger.
Scania cup har siden tidlig 1980-tall vært et uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klubblag. Det er en invitasjonsturnering, som betyr at man kan ikke melde seg på. Hvert år inviteres derimot de beste lagene fra alle de nordiske landene.
NBBF har de senere årene arrangert en egen Scania-kvalik, der de beste lagene er blitt invitert. I år har det ikke vært noen slik kvalik på grunn av pandemien. Men NBBFs sportssjef, Brent Hackman, kan fortelle at forbundet, i tillegg til å studere resultater og tabeller, har vært i kontakt med over 100 coacher i hele landet for å kartlegge hvilke lag som skal inviteres og få muligheten til å representere Norge i år i de forskjellige årsklassene.


Link til listene over alle inviterte lag. Merk at BU14/B07 står for "Boys under 14/Boys 2007" og GU14/G07 står for "Girls under 14/Girls 2007":
Det er langt fra sikkert at årets turnering kan avholdes. Hvis den blir avholdt, vil NBBF ta stilling til om de vil anbefale de norske lagene å  delta i god tid før fristen for å trekke seg.
Men invitasjonene er uansett en fantastisk anerkjennelse av den innsatsen som disse to treningsgruppene nedlegger! Dette betyr i klartekst at både G14 og J14 per i dag er rangert som topp-3 i Norge i sine respektive årsklasser!
Vi gratulerer begge lagene med invitasjonen og vil samtidig rette en stor takk til alle som bidrar til et fantastisk godt treningsmiljø: De to coach-teamene, laglederne og to foreldregrupper som alltid stiller entusiastisk opp for å tilrettelegge for aktiviteten. Det har som kjent vært ekstra mange oppgaver som har måttet utføres under korona-pandemien.
Vi krysser fingrene for at lagene faktisk får reise til Södertälje for å representere Norge i april!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.