J13 fikk besøk fra Bærum Baskets eliteserielag

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 11. Feb 2020

J13 FIKK STORFINT BESØK

Lommedalens lovende J13-lag fikk nylig storfint besøk på trening. Hele tre av spillerne fra Bærum Baskets eliteserielag kom på en utvidet trening i Lesterudhallen for å lære bort noen av sine basketferdigheter til de unge LIL-talentene. De tre spillerne var Astaja Tyghter, Brooke Fields og Josefin Winther. Bærum-coach Ola Gravem Knutsen var også til stede.

Først fikk Lommedalen-jentene stille forbildene en del forberedte spørsmål på engelsk. Deretter var det full action på parketten. Rekruttene fikk trene på tre forskjellige basketferdigheter: Angripe kurva (drives), ballbehandling (crossovers) og bevegelser nær kurva (post moves). Til slutt ble det delt inn i lag, og alle J13-jentene fikk spille enten med- eller mot en av eliteseriespillerne. Sekvensen ble avluttet med en skytekonkurranse.

– Det var skikkelig gøy med besøk av BLNO-profiler på trening. Det viktigste utbyttet var at våre unge spillere fikk lære direkte fra forbildene hvordan de kan trene og bli bedre, sier J13-coach Harald Laugen.

Lommedalens J13-lag gikk helt til topps i Hansa cup i Bergen våren 2019 og er med og kniver helt i toppen i den hjemlige J13-serien i år.

Bærum basket er en overbygningsklubb for alle basketklubbene i Bærum, slik at dette laget faktisk er A-laget til alle de tre Bærums-klubbene, Sandvika, EB-85 og Lommedalen. BLNO-jentene kjemper helt i toppen av eliteserien og håper å sikre en sølvmedalje, bak Ulriken, innen sluttspillet snart braker løs.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.