Lommedalen vant Hansa cup

Postet av Lommedalens IL - Basketball den 21. Apr 2016

Lommedalens G15 lag i basketball gikk nylig til topps i Norges største basketballturnering, Hansa cup i Bergen.

LOMMEDALEN TIL TOPPS: Lommedalens G15-gutter gikk helt til topps i årets Hansa cup. Bak fra venstre: Harald Grevskott (coach), Elias Fjørtoft, Arne Marius Thorseth Grevskott, Stian Finneid Rokne, Trym Taiet Haug, Sigurd Nash Reksen, Oskar Bergem, Martin Monge Hallan og Kay Johnsen (ass. coach). Foran fra venstre: Fritjof Østberg og Peder Riise Johnsen.

Lommedalens seiersvante G15-gutter reiste til Hansa cup med klare ambisjoner om å vinne turneringen. Men først måtte de beste Bergens-lagene slås. I gruppespillet møtte LIL-gutta serietoer i A-serien i Bergen, Bønes. Etter en jevn åpning, gikk Lommedalen ifra og kunne innkassere en komfortabel 54-24-seier. Frøya var ingen match, og Lommedalen vant enkelt 66-26.

Som puljevinner gikk laget direkte til semifinale. Der sto seriemester i A-serien, Hop, på motsatt banehalvdel. Også her var det kamp i starten av 1. omgang. Men Bergens-lagene er nok ikke vant med så intensivt forsvar som Lommedalen varter opp med. Så Hop-spillerne ble fort stressa, mistet ballen og bommet på enkle skudd. LIL kunne til slutt juble for 41-28-seier og finaleplass.

Senket av helbanepress

I finalen ventet et Loddefjord-lag som er blitt stadig bedre utover i sesongen. Men selv ballsikre Loddefjord-spillere mistet hodet da Lommedalen satte inn helbanepresset. Mot slutten var seieren i realiteten aldri truet, og sluttresultatet ble 39-29 i Lommedalens favør.

Etter utdeling av pokal og gullmedaljer, var tiden inne for kåringer. Lommedalen fikk to spillere på turneringens All Star-lag: Landslagsspillerne Peder Riise Johnsen og Arne Marius Thorseth Grevskott. Grevskott ble finalens toppscorer med sine 15 poeng og ble kåret til finalens MVP (beste spiller).

HEDER TIL LIL-SPILLERE: Lommedalen fikk to spillere på årets All Star-lag i G15-klassen i Hansa cup: Arne Marius Thorseth Grevskott (t.v.) og Peder Riise Johnsen. Grevskott ble også kåret til finalens beste spiller.