LIL-spiller debuterte for Norge

Postet av Marianne Dahl Fjelberg den 28. Jun 2016

LILs Arne Marius Th. Grevskott debuterte på G15-landslaget i basketball i København helgen 17.-19. juni.

Norges to U15-landslag i basketball spilte sine første landskamper i turneringen Copenhagen Invitational i København helgen 17.-19. juni. En av spillerne som debuterte med flagget på brystet, var Lommedalens Arne Marius Thorseth Grevskott. Arne Marius spiller på vårt G01-lag, som nylig fikk sølv i regionsmesterskapet for Østlandet.

Norge er en liten nasjon i basketsammenheng, og de norske lagene pleier å tape de fleste kampene i denne turneringen. G15-laget fikk det også tøft i gruppespillet og tapte de tre første kampene. Men i de påfølgende plasseringskampene var spillerne blitt mer vant med nivået og tempoet. Først slo de Sverige 69-52 og deretter et svakt Libanon-lag hele 93-37.

Arne Marius startet alle de fem kampene for Norge. Turneringen er en del av en 18 måneders oppkjøring frem mot nordisk mesterskap og EM i G16-klassen sommeren 2017.

Bilde: (SLO DANSKENE: Arne Marius dekker opp en svensk spiller i kampen som Norge vant 69-52.)